Energetisch werken

Bij energetisch werken wordt gebruik gemaakt van het energiesysteem in en om de mens.
Het is het bewust door laten stromen van onze (universele) energieën. Deze energieën hebben een helend effect op verschillende lagen, openen en vergroten je bewustzijn en activeren het zelfhelend vermogen.
Waaruit bestaat je lichaam?
In de eerste plaats bestaan wij uit organen, die bestaan uit weefsels, die uit cellen, uit celorganen, uit moleculen, uit atomen, uit subatomaire deeltjes en uiteindelijk uit energie. Nee, die bestaan niet uit energie, die zijn energie.
En energie laat zich zien als licht. Licht is bewustzijn, licht is informatie, licht is leven. 

Vanuit een holistische (allesomvattende) visie bestaat de mens uit een fysiek-, emotioneel- energetisch- en een spiritueel deel. Wanneer een deel uit balans is, heeft dit effect op andere delen.
Onverwerkte gebeurtenissen en onverwerkte emoties zetten zich vast in je energiesysteem als een energetische blokkade, omdat je niet kunt leven met de hoeveelheid pijn die onverwerkte gebeurtenissen en emoties met zich meebrengen. Het onttrekt letterlijk je licht en daarmee je bewustzijn uit dit gebied.
De plaats waar deze blokkade zich vastzet is afhankelijk van de soort blokkade. Dit is een onbewust proces en je 'vergeet' dat je deze blokkades hebt. Het gevolg is dat je je steeds minder blij en gelukkig gaat voelen en dat deze blokkades je uitendelijk belemmeren in je huidige leven, zonder dat je precies kunt zeggen wat hiervan de oorzaak is. Deze belemmering kan zich op veel verschillende manieren uiten. Uiteindelijk heeft het zijn doorwerking op je fysieke lichaam en daarmee op je gezondheid.

Wordt bewust van de blokkades. Het resultaat hiervan is dat jouw licht terugkeert in je energetische systeem. Je komt weer in verbinding met wie je werkelijk bent.
Door het zelfgenezend vermogen te activeren, verbeter jij de kwaliteit van het leven, je gezondheid en je innerlijk vertrouwen. 
Het waarnemingsvermogen breidt zich uit, verdiept zich en stelt je in staat om verstoringen eerder op te merken en te helen.